open-navfaktor-logo
search
Trener Rome
Fonseca "izbjegao" pitanja o Džeki: Vidjet ćemo sljedeće sedmice
Fudbaleri Rome u nedjelju od 20.45 sati na Olimpicu dočekuju Veronu, tim koji im je zbog administrativne greške "nanio" prvi poraz u sezoni.
30.01.2021. u 14:46
get url
text

U ne baš idealnoj atmosferi, zbog svađe između Paula Fonsece i Edina Džeke, Vučica ulazi u drugu polovinu sezone u Serie A.

VEZANI TEKST - Lice s naslovnice: Edin Džeko jedna je od glavnih priča u Italiji

Portugalski trener na današnjoj press konferenciji nije želio govoriti o doskorašnjem kapitenu svog tima.

- Razumijem vašu radoznalost, ali to je tema o kojoj ne želim govoriti sada. Vidjet ćemo sljedeće sedmice - kazao je Fonseca na početku press konferencije koja je trajala svega desetak minuta.

Trener Rome se potrudio i da pomalo cinično minimizira učinak jednog od najboljih strijelaca u historiji kluba sa Olimpica.

- Nastup protiv Spezije sve je rekao - odgovorio je Foncesa novinaru kojeg je zanimalo da je li je Džekin izostanak utjecao na ekipu, nakon čega je pohvalio i Dijamantovu zamjenu Mayorala:

- Mayoral igra veoma dobro, radi ta ekipu. Nedavno je tek stigao u Italiju i nije lako imati statistiku kakvu on ima.

Inače, u prvih 19 susreta Roma je osvojila 37 bodova i nalazi se na trećem mjestu italijanskog šampionata, sa šest bodova manje od vodećeg Milana, i četiri boda zaostatka za drugoplasiranim Interom, s kojim je bila voljna napraviti "deal" u kojem bi Džeko preselio na Giuseppe Meazzu, dok bi na Olimpico stigao Čileanac Alexis Sanchez. Ipak, na kraju su se pregovori prilično iskomplikovali, a vodeći italijanski sportski listovi u današnjim izdanjima pišu kako od cijelog posla najvjerovatnije neće biti ništa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.