open-navfaktor-logo
search
Trener Rome
Fonseca je Mayoralu dao prednost u odnosu na Džeku, sada mu ne može ništa garantovati
Fudbaleri Rome sutra od 20.45 sati gostuju kod Intera, novog prvaka Italije.
11.05.2021. u 16:44
get url
text

I dok je milanski klub par kola prije kraja osigurao šampionsku titulu, Vučici "visi" sedmo mjesto jer ima samo dva boda više od osmoplasiranog Sassuola.

Pred gostovanje na "Giuseppe Meazzi" Paulo Fonseca se dotakao sudbine Borje Mayorala, španskog napadača koji je s početkom godine dobio prednost u odnosu na Edina Džeku, koji je poslije okršaja s portugalskim trenerom pao u drugi plan te ostao bez kapitenske trake.

Uprkos činjenici da je napadač koji igra na posudbi iz Real Madrid u 29 utakmica postigao deset golova, Fonseca nije siguran kakav će status Mayoral imati kod njegovog zemljaka Josea Mourinha koji od ljeta preuzima rimski klub.

- Ja sljedeće sezone neću biti trener, tako da ne mogu ništa garantovati. Borja je mlad momka i nije lako napadaču doći ovdje i dati mnogo golova - poručio je Fonseca, te dodao:

- Imao je dobru sezonu, ali odluka će biti na klubu i novom treneru.

Ono što Mayoralu sigurno ne ide u prilog je činjenica da je Mourinho u prošlosti imao visoko mišljenje o Dijamantu, te nije od onih trenera kod kojih godine igraju ozbiljnu ulogu, već isključivo kvalitet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.