open-navfaktor-logo
search
Roma protiv Crotonea
Fonseca najavio dvije-tri promjene u sastavu, Džeko u novom "lovu" na Amadeija
Fudbaleri Rome u srijedu od 15 sati gostuju kod Crotonea u susretu 16. kola Serie A, a Vučica je u 2021. godinu ušla s pobjedom na domaćem terenu protiv Sampdorije.
05.01.2021. u 16:13
get url
text

Rimski sastav slavio je s 1:0 zahvaljući sedmim prvenstvenim golom kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeke.

- Utakmica protiv Sampdorije bila je fizički izuzetno teška. Problem je to što nismo imali dovoljno vremena za oporavak. Tu ne mislim na naredne utakmice, već isključivo na ovu. Moguće je da ću napraviti dvije ili tri izmjene, ali ako to i učinim to ne znači da će se pristup promijeniti. Ipak, koji igrači će igrati, to ću vidjeti tek sutra - kazao je trener Rome Paulo Fonseca.

Današnja press konferencija jedna je od rijetkih na kojoj portugalski stručnjak nije odgovarao na neko od pitanja vezano za kapitena svoje ekipe Edina Džeku.

Ipak, u Romi dobro znaju koliko je Dijamant važan za njihov tim. Džeko je u posljednja tri prvenstvena meča pogađao mrežu protivnika, a samo jedan pogodak ga dijeli od Amadea Amadeija prema broju postignutih golova u Serie A (86 pogadaka).

Inače, u četiri meča, koliko ih je  tokom karijere u Italiji odigrao protiv Crotonea, Dijamant je postigao tri gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.