open-navfaktor-logo
search
Gostuju u Francuskoj
Fonseca se ne odriče Džeke, Dijamant na spisku za meč protiv Lillea
Dijamant je u posljednjoj provjeri, u kojoj je Roma s 3:1 slavila u gostima ko Perugije, postigao prvi pogodak za svoj tim
02.08.2019. u 16:55
get url
text

Fudbaleri Rome sutra će odigrati prvu od posljednje tri pripremne utakmice pred početak nove sezone Serie A. Protivnik ekipi Paula Foncesce bit će Lille, a početak utakmice zakazan je za 16 sati.

Portugalski stručnjak na klupi rimskog kluba već je odabrao 19 fudbalera koji će konkurisati za meč sa francuskim viceprvakom. Mjesto među igračima Vučice na koje će za ovaj susret računati Fonseca našao je i kapiten fudbalske reprezentacije Edin Džeko.

Dijamant je u posljednjoj provjeri, u kojoj je Roma s 3:1 slavila u gostima ko Perugije, postigao prvi pogodak za svoj tim i to već u osmoj minuti susreta poslije ubacivanja Diega Perottija s lijeve strane.

Osim Džeke na Fonsecinom spisku za meč s Lilleom nalaze se Pau Lopez, Daniel Fuzato, Antonio Mirante, Juan Jesus, Aleksandar Kolarov, Federico Fazio, Gianluca Mancini, Alessandro Florenzi, Leonardo Spinazzola, Bryan Cristante, Lorenzo Pellegrini, Nicolo Zaniolo, Amadou Diawara, Diego Perotti, Patrik Schick, Cengiz Under, Justin Kluivert i Mirko Antonucci.

Iako je Džekin transfer u Inter ovoga ljeta jedna od glavnih priča i spekulacija n Čizmi, čini se da portugalski stručnjak ne mari pretjerano za novinske natpise, a po svemu sudeći i dalje ozbiljno računa na najboljeg napadača svoje ekipe.

Inače, za Romu će ovo biti prvi pripremni meč koji će odigrati van Italije, a susret će se igrati na stadionu Lillea "Pierre Mauroy".

Do kraja priprema Vučica će odigrati još dva kontrolna meča, a protivnici će joj biti Athletic Bilbao, dok će 14 dana prije početka nove sezone odigrati generalku s Real Madridom. Novu sezonu italijanskog šampionata Roma otvara 25. augusta domaćom utakmicom protiv Genoe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.