- Kad čujem da neko traži još polovnih autobusa, hoće nešto da mi bude. Ja kada čujem da je neko išao u Istanbul po još polovnih autobusa, hoće nešto da mi bude. Kakvih polovnih autobusa? Mislim da ko god se bavi strukom prijevoza, zna da kada kupite nešto što je staro, to je skuplje za održavati nego da kupite novo. To svi znaju. Zašto ti ljudi daju te buseve besplatno? Zato što im ne trebaju jer su preskupi kada su stari. Zato kada smo došli kao Vlada, odmah smo gospodin Šteta i ja rekli nema više polovnog, sve ćemo novo kupovati – rekao je Forto prilikom gostovanja na TVSA 8. aprila ove godine.

Preuzimanje posljednje donacije iz Turske u GRAS-u snimala je TVSA. Riječ je o donaciji rezervnih dijelova za tramvaje u vrijednosti 250.000 KM, koje je donirao grad Konja .

- To su dijelovi koje smo mi prilikom posjete zamolili od predstavnika grada i saobraćajnog preduzeća u Konji, koji su neophodni za podizanje naših tramvaja koji su duže vremena u kvaru. To su namjenski dijelovi za baš te tramvaje – rekao je Mujagić u izjavi za TVSA.

Zašto u GRAS-u ne slušaju Fortu i da li on zna za tendere za polovne autobuse ili donirane dijelove iz Turske, nismo sigurni.