open-navfaktor-logo
search
Mundijal u Kataru
Francuska 788 miliona eura vrednija od Maroka, najskuplji iz oba rostera dolaze iz PSG-a
Večeras od 20 sati na rasporedu je drugi polufinalni meč Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, a sastaju se Francuska i Maroko.
14.12.2022. u 13:31
get url
text

Francuska, koja će pokušati odbraniti naslov svjetskog prvaka osvojen prije četiri godine u Rusiji, veliki je favorit u ovom duelu.

Roster Trikolora prema Transfermarktu procijenjen je na 1,03 milijarde eura, što je čak 788,9 miliona eura više od Lavova Atlasa (241,10 miliona eura).

Najskuplji izabranik Didiera Deschampsa je zvijezda PSG-a Kylian Mbappe (160 miliona eura).

Slijede Aurelien Tchouameni iz Real Madrida (80 miliona eura) te Kingsley Coman (Bayern), dvojac Barcelone Ousmane Dembele i Jules Kounde sa po 60 miliona eura.

Selekcija Maroka je, s druge strane, najveća senzacija Svjetskog prvenstva u Kataru i šta god napravili u večerašnjem meču, to će sigurno i ostati.

Najskuplji igrač ove selekcije je fudbaler PSG-a Achraf Hakimi (65 miliona eura). Noussair Mazraoui iz Bayerna i Nayef Aguerd iz West Hama vrijede po 25 miliona eura.

Najveća zvijezda Maroka Hakim Ziyech (Chelsea) prema uglednom Transfermarktu procijenjen je na 17 miliona eura.

Bolji iz večerašnjeg duela će u finalu igrati protiv Argentine koja je sinoć savladala Hrvatsku sa 3:0, dok će se poražena selekcija za treće mjesto boriti protiv Vatrenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.