open-navfaktor-logo
search
Prvaci u problemu
Francuska protiv Holandije bez tri veoma važna igrača
Didier Deschamps naknadne pozive uputio Alexandreu Lacazetteu, Moussi Sissoku i Ferlandu Mendyju  
13.11.2018. u 10:04
get url
text

Fudbalska reprezentacija Francuske, aktuelni svjetski šampion, uoči utakmice Lige nacija protiv Holandije ostala je bez tri igrača. Zbog povreda nastup su morali otkazati Paul Pogba i Anthony Martial iz Manchester Uniteda te Benjamin Mendy iz gradskog rivala Cityja, prenosi Anadolu Agency (AA).

Stoga se Didier Deschamps odlučio naknadne pozive uputiti Alexandreu Lacazetteu iz Arsenala, Moussi Sissoku iz Tottenhama i Ferlandu Mendyju iz Olympique Lyona. Međutim, samo nekoliko sati kasnije i Lacazette je morao odustati zbog povrede. Tako je prvi poziv u reprezentaciju dobio Alassane Plea, napadač Borussije Moenchenglabch.

Francuska će 16. novembra gostovati Holandiji u Rotterdamu u Ligi nacija. Trenutno "trikolori" drže vrh tabele sa sedam bodova, a slijede ih Lale sa tri, ali i utakmicom manje. Na posljednjem mjestu u grupi 1 divizije "A" Lige nacija je Njemačka koja ima svega bod iz tri utakmice.

Poslije susreta u Rotterdamu izabranike Deschampsa očekuje prijateljska utakmica protiv Urugvaja 20. novembra na Stade de Franceu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.