open-navfaktor-logo
search
Ispali od Češke
Frank de Boer više nije selektor Nizozemske
Dva dana nakon što je fudbalska reprezentacija Nizozemske neočekivano ispala od Češke u osmini finala Evropskog prvenstva, selektor Frank de Boer podnio je ostavku.
29.06.2021. u 18:58
get url
text

- Cilj nije ostvaren i odlučio sam ne nastaviti kao nacionalni trener - kazao je De Boer za web stranicu Nizozemskog fudbalskg saveza (KNVB).

De Boer je reprezentaciju preuzeo u septembru prošle godine nakon što je Ronald Koeman preselio u Barcelonu i u 15 utakmica upisao je osam pobjeda, četiri remija i tri poraza.

- Kad su mi ponudili posao selektora, smatrao sam da je to čast i izazov, ali bio sam svjestan i pritiska koji će me zadesiti od trenutka kad sam imenovan. Taj se pritisak tek povećava, a to nije zdrava situacija za mene, kao ni za ekipu uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo - dodao je.

Direktor KNVB-a Nico-Jan Hoogma je dodao kako je cilj bio bar ulazak u četvrtfinale, te kako će ime novog selektora biti ubrzo poznato.

- Frankov izbor je završio drukčije nego što smo se nadali. Sada moramo brzo naći nasljednika jer 1. septembra igramo važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Norveške u Oslu - kazao je Hoogma.

Nizozemska je poražena u osmini finala EP-a od Češke rezultatom 2:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.