open-navfaktor-logo
search
Golman Zmajeva
FSBiH objasnio zbog čega je Šehić u Amsterdamu nastupio u plavoj opremi
Nakon sinoćnjeg poraza od Nizozemske u petom kolu Lige nacija fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pripremama za susret sa Italijom.
16.11.2020. u 12:49
get url
text

Veliku pažnju javnosti privukla je činjenica da je prvi golman naše selekcije Ibrahim Šehić u Amsterdamu nastupio u plavoj opremi koja je domaća garnitura naše selekcije, koju nose igrači, a ne golmani.

VEZANI TEKST - Bolnije od tri gola u mreži: Još jedan amaterski potez Fudbalskog saveza BiH

Iz FSBiH pojasnili su ovu situaciju i označili glavnog "krivca".

- Kad je riječ o opremi u kojoj nastupa reprezentacija, ona je već ranije dostavljena UEFA-i koja odlučuje u kojim dresovima će koja ekipa igrati. FSBiH je ponudio četiri garniture u različitim bojama u kojima igra "A" reprezentacija. Međutim, nijednu od tih garnitura UEFA nije prihvatila, te je golman naše selekcije morao nositi plavu opremu - naglasili su iz FSBiH.

Svi izabranici selektora Dušana Bajevića odraditi će današnji trening, i to podijeljeni u dvije grupe. Jedna će trenirati u Trening-kampu FK Sarajevo u Butmiru, a druga u hotelu na Ilidži.

Na kraju, vrijedi istaći da će Branimir Cipetić, koji je sinoć propustio utakmicu zbog problema sa mišićem prednje lože koje je osjetio na zagrijavanju. On će raditi po posebnom programu, a danas bi trebao obaviti i dodatne pretrage kako bi se dobio kompletan uvid u njegovu spremnost za susret protiv Italije koji je na programu u srijedu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.