open-navfaktor-logo
search
Prošlogodišnje obećanje
FSBiH pokazao koliko "cijeni" direktoricu FK Sarajevo
Fudbaleri Sarajeva utakmicu 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Posušja igrat će u ponedjeljak od 13 sati na stadionu Mladosti u Doboju kod Kaknja.
15.03.2023. u 15:01
get url
text

Bordo tim ove sezone je odigrao samo dvije utakmice na stadionu Koševo (pobjede protiv Sloge 4:2 i Posušja 1:0), a onda je zbog radova na postavljanju hibridnog travnjaka preselio u Zenicu. Činilo se da će se na startu proljetnog dijela sezone vratiti na svoj stadion, ali...

Tri domaća proljetna meča protiv Zrinjskog, Željezničara i Veleža izabranici trenera Mirze Varešanovića odigrali su na tri različita stadiona (Mostar, Trening centar FSBiH u Zenici i Doboj kod Kaknja), a sada će konačno vezati dvije utakmice na istom terenu.

No ono što bode u oči je termin i satnica utakmice - ponedjeljak od 13 sati.

Zanimljivo, na startu proljetnog dijela prošle sezone, nekako u ovo vrijeme navijači Bordo tima protivili su se odlukama FSBiH da Sarajevo utakmice igra u 13 sati.

VEZANI TEKST - Plakati i grafiti: Traži se odlazak Ajle Alimanović, Emira Hadžića i Mirze Varešanovića

Tada je reagovala direktorica Ajla Alimanović koja je na parolu Hordi zla na kojoj je pisalo "Stop utakmicama u 13 sati" na svom Instagramu odgovorila sa "dogovoreno".

A koliko u FSBiH "cijene" direktoricu FK Sarajevo potvrđuje termin utakmice protiv Posušja. Zanimljivo, dva dana prije premijerligaškog duela, na istom stadionu će biti odigran meč Prve lige Federacije BiH (Mladost - Radnički) koji će se igrati od 15 sati...

Treba napomenuti kako je i prošlosedmični derbi protiv Želje igran u terminu od 13 sati, ali je on odigran bez prisustva publike.

Najvatreniji navijači FK Sarajevo traže odlazak direktorice. Horde zla traže odlazak nje i trenera Mirze Varešanovića, a dok se njihovi zahtjevi ne ispune najavili su da će bojkotovati domaće utakmice Bordo tima.   

FOTO/Instagram/Ajla Alimanović

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.