open-navfaktor-logo
search
Istekao mu ugovor
Fudbaler koji je napravio veliku glupost na derbiju protiv Želje više nije igrač Sarajeva
Tarik Ramić i FK Sarajevo neće nastaviti saradnju nakon što je fudbaleru s krajem prethodne takmičarske sezone istekao važeći ugovor.
05.06.2023. u 19:25
get url
text

VEZANI TEKST - Fudbaler Sarajeva se oglasio nakon nesportskog gesta koji je koštao njegov tim bodova protiv Želje

Ramić je za prvi tim Sarajeva debitovao u oktobru 2020. godine u utakmici Kupa BiH protiv Radničkog iz Lukavca i na taj način ostao upisan u historiju kao jedan od najmlađih članova generacije koja je u toj sezoni osvojila to takmičenje.

- Kao član Akademije našeg kluba osvojio je titulu prvaka u konkurenciji kadeta i Kup BiH u konkurenciji juniora. Ukupno je za seniorski tim Sarajeva odigrao 35 utakmica i postigao dva pogotka. Tariku želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere - saopćili su iz FK Sarajevo.

Ovaj fudbaler ostat će upamćen po gluposti koju je napravio na posljednjem derbiju odigranom na Koševu. Kod rezultata 2:1 za Sarajevo ubacio je loptu u teren, zbog čega je dobio crveni karton. Kako bi zadržao vrijeme prema svlačionici je krenuo preko terena, a već u narednom napadu, nakon što je napustio teren, Željezničar je stigao do izjednačujućeg gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.