open-navfaktor-logo
search
Pred duel sa BiH
Fudbaler tražio 300.000 dolara da zaigra za reprezentaciju Kazahstana?
Fudbalska reprezentacija Kazahstana će 9. oktobra u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Astani ugostiti Zmajeve.
29.09.2021. u 11:34
get url
text

Dvije selekcije su u prethodnom meču koji je odigran u Zenici podijelile bodove, a poraz na Bilinom polju Kazahstanci su izbjegli zahvaljujući golu Baktiyor Zainutdinova u petoj minuti sudijske nadoknade.

VEZANI TEKST - Pred duel sa Zmajevima: FS Kazahstana pregovara sa "odbjeglim sinom"

Fudbalski savez Kazahstana u posljednje vrijeme čini velike napore kako bi okupio sve najbolje fudbalere koji su rođeni u ovoj zemlji, a koji još nije zaigrali za njen nacionalni tim.

Jedan od njih je i fudbaler ruskog Rubina Alexandr Zuev, koji je već nego vrijeme u pregovorima sa FS Kazahstana. Ovaj 25-godišnjak rođen je u kazahstanskom Kostanayu, ali je kao dječak preselio u Rusiju.

U kazahstanskim medijima pojavile su se informacije kako je Zuev od FS Kazahstana preko svojih zastupnika tražio 300.000 dolara kako bi nastupio za reprezentaciju zemlje u kojoj je rođen.

- Vezni fudbaler Alexander Zuev još nije postigao finalni dogovor sa FS Kazahstana glede nastupa za reprezentaciju Kazahstana. Pojavila se informacija da je Zuev tražio 300 hiljada dolara kako bi zaigrao za nacionalni tim - piše Sport.kz pozivajući se na tajni izvor.

Inače, Zuev je prošao sve omladinske selekcije Rusije, a za mladu reprezentacije odigrao je 14 utakmica i postigao četiri gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.