open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Fudbaleri Budućnosti stigli u Sarajevo: Moramo biti na zemlji
Fudbaleri Budućnosti čarter letom iz Podgorice stigli su u Sarajevo, a večeras će se uputiti ka Zenici gdje će odraditi trening uoči utakmice protiv prvaka BiH u trećem pretkolu Evropske lige.
23.09.2020. u 13:30
get url
text

Duel se igra u četvrtak od 20 sati na stadionu Bilino polje.

- Puni smo samopouzdanja poslije Kazahstana, ali smo svjesni težine utakmice i sigurno ćemo biti silno motivisani. Ukoliko budemo disciplinovani kao protiv Astane, mislim da možemo da prođemo dalje i da sačuvamo "nulu" pozadi - poručio je stoper Budućnosti Igor Ćuković.

VEZANI TEKST - Milinković: Sarajevo u boljoj formi od Astane, Ahmetović ima 35 godina, ali igra kao da mu je 20

Lijevi bek Nemanja Sekulić kaže da su Crnogorci željni dobrog rezultata.

- Analizirali smo Sarajevo i znamo da je pred nama teška utakmica. Vidjeli smo sve vrline i mane protivnika, probat ćemo to da iskoristimo. Spremni smo na borbu, jer je ovo za nas velika prilika i nadamo se prolazu u play-off Evropske lige - jasan je Sekulić.

FOTO: FK BUDUĆNOST

- Ključ je da pokušamo da sačuvamo našu mrežu, jer naši napadači sigurno mogu da daju makar jedan gol, jer imamo taj kvalitet prema naprijed - dodao je on.

Fudbaleri Budućnosti odmorit će u glavnom gradu BiH, večeras trenirati u Zenici, a onda se vratiti u Sarajevo da spavaju.

- Prije Astane su nas svi otpisali, ali sada je i Sarajevo vidjelo da smo dobra ekipa, tako da će protivnik biti oprezan. Što se tiče nas, moramo da ostanemo na zemlji i da od prvog minuta, kao što je to bio slučaj u Kazahstanu, nametnemo igru i da ispišemo najbolji rezultat u historiji - poručuje stoper Ćuković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.