open-navfaktor-logo
search
Napeto na Grbavici
Fudbaleri Željezničara zbog novčanih kazni bojkotovali trening
Navodno je stručni štab na čelu sa Odovićem odlučio podržati fudbalere koji su samo prije dva kola bili totalno van takmičarske forme
24.10.2018. u 16:33
get url
text

Iako bi u potpunosti trebali biti fokusirani na pripreme za nedjeljnu utakmicu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Zvijezde 09, fudbaleri Željezničara odlučili su iskazati svoje nezadovoljstvo zbog novačnih kazni koje im je odredilo klupsko rukovodstvo, a koje su stigle kao rezultat loših igara u prethodnom periodu.

Trening izabranika Milomira Odovića jučer je kasnio, a danas su, navodno, fudbaleri Plavih nezadovoljni izrečenom kaznom, odlučili svega 15-ak minuta provesti na pomoćnom terenu stadiona Grbavica, nakon čega su se vratili u svlačionicu.

Iz kluba za sada na cjelokupnu situaciju nemaju nikakav komentar.

Navodno je stručni štab na čelu sa Odovićem odlučio podržati fudbalere koji su samo prije dva kola bili totalno van takmičarske forme, a za pretpostaviti je da se kazne odnose upravo na taj period.

Kako nezvanično saznajemo igrači su uputili svoje zahtjeve klupskom rukovodstvu, a među njihovim potpisnicima su i članovi stručnog štaba.

Zanimljivo da će se večeras održati i sjednica predsjedništva FK Željezničar, koja je već bila planirana i nema veze sa novonastalom situacijom, ali sigurno da će se rukovodstvo najtrofejnijeg bh. kluba pozabaviti i ovom temom.

Željezničar je u posljednja dva meča savladao Čelik (3:2) i Zrinjski (0:1), a u nedjelju na Grbavici gostuje Zvijezda 09.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.