Ponedjeljak, 17.05.2021.
FOTO: FUP

FUP na Otoci uhapsio dvojicu braće: Jednog tražili zbog pedofilije, kod drugog našli arsenal oružja

Pripadnici Federalne uprave policije, postupajući pod nadzorom sarajevskog kantonalnog tužilaštva, danas su u sarajevu uhapsili K. H. (1989) i N. H. (1977), te pretresli njihov stan u naselju Otoka. 

Kako saznajemo u pitanju su braća, a pretres je obavljen u sklopu istrage protiv K. H., koji se sumnjiči za krivično djelo spolni odnošaj s djetetom.

Tokom pretresa, međutim, pronađeno je i oduzeto i oružje i municija, za koje je utvrđeno da pripadaju njegovom bratu, te je i on uhapšen, a na teret mu se stavlja nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

- Prilikom pretresa stambenih prostorija koje koristi osumnjičeni pronađene su i oduzete dvije automatske puške, određena količina municije, pištolj i municija, te drugi predmeti koji potiču ili koji se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. Tokom provođenja istrage u prethodnom periodu, prikupljeni su dokazi za koje se sumnjiči lice K.H., a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku - saopćeno je iz FUP-a.

Uhašeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će se u zakonskom roku biti predati uz izvještaj o počinjenom krvičnom djelu u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh