Iz Policijske uprave Trebinje saopćili su da su pripadnici Policijske stanice Gacko uhapsili M. L. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.

U saopćenju navode da su policajce iz Gacka o događaju u 16.10 sati obavijestili medicinski radnici Doma zdravlja Gacko.

- Prijavljeno je da je u selu Jugovići lice inicijala M. L. iz vatrenog oružja usmrtilo lice inicijala M. L. - naveli su iz PU Trebinje.

Nezvanično saznajemo da je 56-godišnjak ubio svog godinu mlađeg brata. Sve se odigralo oko 14.30 sati.

Navodno su konzumirali alkohol i došlo je do neke rasprave između njih dvojice, da bi stariji brat uzeo pušku i ispalio jedan metak u pravcu mlađeg. Saznajemo da je metak unesrećenog pogodio u kuk, usljed čega je preminuo. Pretpostavlja se da je smrt nastupila usljed iskrvavljenja, budući da se radi o zabačenom mjestu pa je vjerovatno trebalo dosta vremena da mu se pruži ljekarska pomoć. 

Na mjesto događaja izašla je dežurna tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, koja rukovodi uviđajnim radnjama, a obavljaju ga policijski službenici PU Trebinje, potvrđeno nam je iz trebinjskog Tužilaštva.

Više detalja ovog tragičnog događaja trebalo bi biti poznato naknadno.