open-navfaktor-logo
search
Predizborne igrice
Galib Kulovac otkrio da li FSKS favorizuje pojedine kandidate na predstojećim fudbalskim izborima
Izborna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Federacije BiH održat će se 25. februara u Sarajevu.
22.02.2021. u 19:03
get url
text

Nakon okončanja izbornih skupština u svim kantonalnim/županijskim savezima, novoizabrani delegati nakon što budu verificirani na sjednici Skupštine birat će članove i zamjenske članove Izvršnog odbora NS FBiH, predsjednika i potpredsjednika NS FBiH, te članove i zamjenske članove pravnih tijela NS FBiH (Disciplinska komisija, Apelaciona komisija, Prvostepena i Drugostepena komisija za licenciranje).

Do sjednice Skupštine ostala su tri dana, a predizborne igrice traju već danima. Tako je prošle sedmice, na poziv Irfana Durića, predsjednika NS FBiH, održan sastanak predstavnika kantonalnih saveza. Predviđeno je da su pojavi svi predsjednici, ali je iz FS Kantona Sarajeva u Vitez putovao potpredsjednik Fuad Čolpa.

Navodno, u Vitezu se lobiralo za izbore u FSBiH (Čolpa i Adnan Džindo su kandidati za Izvršni odbor FSBiH ispred FSKS), kao i NS Federacije BiH (Nijaz Brković na izborima u FSKS ubjedljivo trjumfovao protiv Hamde Spahića).

No, pojavila se informacija da je predstavnik FSKS na sastanku u Vitezu favorizovao Spahića, kao kandidata koji je izbor Saveza sa sjedištem u Sarajevu.

- Zbog zdravstvenih problema nisam bio na sastanku u Vitezu, a mijenjao me potpredsejdnik Čolpa. Znam da se na ovom sastanku razgovaralo o tome ko će biti potpredsjednik NS Federacije BiH - kazao je za Faktor Galib Kulovac, predsjednik FSKS.

Na pitanje da li FSKS ima favorita kada su u pitanju izbori na nivou NS Federacije BiH i FSBiH, odgovorio je:

- Nikada nismo nikoga favorizovali. Naš zvanični stav da obojica kandidata imaju podjednake šanse i obojica imaju našu podršku - kazao je Kulovac.

Skupština Fudbalskog saveza BiH bit će održana 16. marta, kada ćemo saznati saziv novog Izvršnog odbora, a bit će imenovan i novi predsajednik FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.