open-navfaktor-logo
search
Boks
Gdje će se održati revanš Joshue i Ruiza?
Hearn je rekao kako je Principality Stadium u Cardiffu za sada glavna opcija za revanš, dok se kao druga opcija spominje i novi stadion Tottenhama
24.07.2019. u 12:19
get url
text

Aktuelni svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Andy Ruiz Jr. prije nekoliko dana izjavio je kako će se revanš protiv Anthonyja Joshue održati u Meksiku ili New Yorku, te da on ima pravo na tu odluku.

No, s obzirom na to da se dio o revanšu nalazi još u ugovoru prvog meča, čini se da stvari nisu onakve kako ih predstavlja američko-meksički bokser.

Glavni čovjek Matchroom Boxinga Eddie Hearn otkrio je kako bi se revanš Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr. trebao održati na mjestu po njihovom izboru i kako trenutni trostruki svjetski prvak zapravo nema nikakvog utjecaja na tu odluku.

- Ovo zapravo niti nije stvar nekih pregovora i toga je li on spreman prihvatiti meč ili ne. On će se dogoditi - prokomentarisao je Hearn informaciju kako Ruiz jošnije prihvatio uvjete koje su mu ponudili Britanci.

Hearn je dodao kako je Principality Stadium u Cardiffu za sada glavna opcija, dok se kao druga opcija spominje i novi stadion Tottenhama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.