open-navfaktor-logo
search
Selektor Njemačke
Gislason pred gostovanje u Bugojnu: Nećemo ništa poklanjati u ovim mečevima
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u naredni četvrtak nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a protivnik će joj biti selekcija Njemačke.
23.04.2021. u 16:44
get url
text

Nijemci su bez poraza u dosadašnjem dijelu kvalifikacija na čijem su startu porazili našu selekciju koja je bila itekako desetkovana koronavirusom.

Iako su osigurali učešće na narednom kontinentalnom šampionatu, rukometaši Njemačke će maksimalno ozbiljno ući u susret protiv Bosne i Hercegovine, ali i Estonije, koji je na programu 2. maja.

VEZANI TEKST - Obrvan objavio širi spisak igrača za meč s Njemačkom

- Naš cilj ostaje pobijediti u obje utakmice jer Njemačku želimo predstaviti na najbolji mogući način, a želja nam je i isprobati par igrača za Olimpijske igre - kazao je selektor Njemačke Alfred Gislason.

Islanđanin na klupi Njemačke bio je primoran mijenjati kadar za mečeve protiv BiH i Estonije. Umjesto Lukasa Stutzkea koji se nalazi u karantinu pozvan je Fabian Bohm.

U sastavu Njemačke neće biti Uwea Gensheimera i Johannesa Bittera, baš kao ni Hendrika Pekelera i Paula Druxa.

Nijemce ove godine očekuje i učešće na Olimpijskim igrama.

- Pojedini igrači imaju bolje karte, a za druge su ove dvije utakmice kvalifikacija za EURO jako važne, makar što se tiče slobodnih mjesta u timu za Tokiju. Zbog toga mogu reći da zbog toga nećemo ništa poklanjati u ovim mečevima - kazao je Gislason.

Utakmica BiH - Njemačka igra se sljedećeg četvrtka od 16.10 sati u Bugojnu.

Gislason je spisak za duele sa BiH i Estonijom objavio prije četiri dana, a na njemu se nalaze: Silvio Heinevetter, Till Klimpke, Andreas Wolff (golmani), Marcel Schiller, Rune Dahmke (lijeva krila), Julius Kuhn, Sebastian Heymann, Finn Lemke, Fabian Bohm (lijevi bekovi), Philipp Weber, Juri Knorr (srednji bekovi), Fabian Wiede, Kai Häfner, Steffen Weinhold (desni bekovi), Timo Kastening, Tobias Reichmann, Patrick Groetzki (desna krila), Johannes Golla, Jannik Kohlbacher, Patrick Wiencek, Sebastian Firnhaber (pivotmeni).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.