open-navfaktor-logo
search
Inspirativno
Godinama se drogirao i pio, a onda je postigao nevjerovatnu transformaciju
Britanac Matthew Ellengold je kao tinejdžer počeo piti i drogirati se, sada mu je 39. godina, više nije ovisnik, živi sportskim životom, zdravo se hrani 
07.11.2019. u 17:08
get url
text
Matthew Ellengold

Matthew Ellengold iz Londona koji ima 39. godina dugo godina je bio ovisnik o alkoholu i raznim drogama i pri tome se nije obazirao na zdravlje i izgled. Počeo je piti kao tinejdžer, u svojim 20-im je vikende provodio u barovima, da bi kasnije prestao izlaziti i drogirao se i pio alkohol u kući.

Nakon što se 2011. godine pokušao ubiti, Matthew je odlučio potražiti pomoć u Udruženju za liječenje od ovisnosti Grada Westminstera, gdje je upoznat sa programom odvikavanja koji se temelji na 12 koraka.

Ipak, krajem 2015. godine, nakon raspada ljubavne veze, Matthew je opet osjetio da ne može sam dalje.

- Legao sam u krevet nadajući se da se neću probuditi. Osjećao sam da nema izlaza - prisjetio se 39-godišnjak koji je tada odlučio još jednom potražiti pomoć i otići na sastanak liječenih ovisnika. Od tada je, kaže, čist- piše Daily Mail.

Tokom oporavka Ellengold je počeo brzo dobijati ​​kilograme, a svakih je šest mjeseci morao kupovati za broj veću odjeću. Zbog toga se osjećao neugodno, a ljekar mu je ponavljao da mora smršati jer mu kilogrami postaju opasnost po zdravlje.

Odlučio je otići u teretanu i početi vježbati. Za četiri mjeseca uspio je skinuti 28 kilograma i postigao nevjerovatnu transformaciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.