Suđenje

Godinama tijelo krila u zamrzivaču: Smiljana Srnec se ne osjeća krivom za ubistvo sestre

Objavljeno: 15.10.2019. u 12:09

Smiljani Srnec (1974) sudi se za ubistvo, a u optužnici se navodi da je tokom ljeta 2000. u porodičnoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić (1977) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od čega je 23-godišnjakinja umrla

Srnec na suđenje dovedena iz istražnog zatvora

FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Čitanjem optužnice u utorak je na varaždinskom Županijskom sudu počelo suđenje Smiljani Srnec, optuženoj da je prije gotovo 20 godina ubila svoju sestru Jasminu Dominić čije je tijelo potom godinama sakrivala u zamrzivaču.

Srnec koja je na suđenje dovedena iz istražnog zatvora izjasnila se da nije kriva za ubistvo svoje sestre čije je tijelo pronađeno tek u februaru, u porodičnoj kući u Palovcu.

Smiljani Srnec (1974) sudi se za ubistvo, a u optužnici se navodi da je tokom ljeta 2000. u porodičnoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić (1977) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od čega je 23-godišnjakinja umrla. Prvog dana suđenja bit će ispitana tri svjedoka.

Jasmini Dominić potpuno se izgubio trag 2000. iako je njen nestanak službeno prijavljen tek 16. augusta 2005. Međimurska policija 16. februara ove godine primila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhapšena je Jasminina sestra Smiljana Srnec.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije