open-navfaktor-logo
search
Novopečeni Zmaj
Gojak nakon majstorije petom: Ne znam ni sam kako sam to izveo
Strijelac vodećeg gola za Dinamo bio je novopečeni reprezentativac BiH Amer Gojak, a Modri će tako poslije 49 godina prvi put proljeće dočekati u nekom od evropskih takmičenja
09.11.2018. u 08:32
get url
text

Zagrebački Dinamo četvrtom ovosezonskom pobjedom u Evrpskoj ligi osigurao je plasman u narednu fazu ovoga takmičenja.

Do četvrtog trijumfa ekipa Nenada Bjelice stigla je nakon što je sinoć na maglovitom Maksimiru, po izuzetno teškim vremenskim uvjetima, sa 3:1 savladao Spartak iz Trnave.

Strijelac vodećeg gola za Dinamo bio je novopečeni reprezentativac BiH Amer Gojak, a Modri će tako poslije 49 godina prvi put proljeće dočekati u nekom od evropskih takmičenja.

- Ma uz ovakve navijače idemo do kraja. Ne može nas niko zaustaviti - rekao je Amer Gojak.

Prvi gol zabio je u stilu Socratesa, petom.

- Ne znam ni sam kako sam to izveo. Lopta je išla prema meni i morao sam brzo reagovati. Ubacio sam petom i to je to.

Gojaku je to drugi gol u Evropi, prvi je zabio Anderlechtu u Briselu No, uoči ove utakmice pritisak je bio ogroman. Stadion je bio rasprodan tri dana unaprijed i svi su očekivali samo pobjedu. A u takvim situacijama nije lako igrati.

- Ja sam bio smiren, imao sam zaista dobar osjećaj. Znao sam da pod pritiskom dobro funkcionišemo. Ali nije ovo naš kraj, mislim da možemo ove godine u Evropi jako daleko dogurati. Do kuda? Pa, moramo prvo vidjeti žrijeb, i o tome će puno toga ovisiti. Ali mislim da se možemo nositi sa svima. Idemo pobijediti u preostale dvije utakmice i završiti kao prvi u grupi - rekao je Gojak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.