Posljedice pandemije koronavirusa sigurno će se reflektovati na privredu, što znači da će posljedice osjetiti i sportski kolektivi koji već nastoje pronaći moduse kako da smanje troškove.

I dok su se fudbaleri, ali i drugi sportisti izdvojili iznose za pomoć svojim zemljama ili sredinama u kojima trenutno borave, timovi već najavljuju smanjenja plaća.

Igrači pojedinih ekipa već su prihvatili smanjenje plaća, jer itekako razumiju delikatnost situacije. Oni među najplaćenijim, poput fudbalera Barcelone, ne žele ni da čuju o tome, a situaciju je možda najbolje objasnio Alberto Paleari, golman italijanskog drugoligaša Cittadelle.

- Kada bi mi rekli da će plaća kasniti, a da ćemo sljedeći mjesec dobiti duplu plaću, rekao bih "da" bez problema - kazao je Paleari za Telechiara prenosi Daily Mail, a zatim je dodao:

- No, kada bi to trajalo duži period, onda bih stvarno morao reći "ne". Mi nismo kao Ronaldo jer on ne bi dospio u finansijske nevolje kada bi ostao bez dvije plaće. Ali kada bi se to desilo nama, vjerujem da bi nas iznajmljivači stanova izbacili napolje. Zbog toga ne treba suditi svima na isti način jer su situacije totalno razmičite.