open-navfaktor-logo
search
Statistika ne laže
Golman rukometne reprezentacije BiH u samom vrhu Bundeslige
I golman naše rukometne reprezentacije, baš kao i njegov tim, u vrhu je prema broju odbrana u ovoj sezoni
23.11.2018. u 15:38
get url
text
Benjamin Burić

Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić briljirao je i u sinoćnjoj pobjedi Flensburga na gostovanju kod Gummersbacha (23:33).

Burić, koji je nedavno proslavio proslavio 28. rođendan, upisao je 16 odbrana u 14. ovosezonskom trijumfu lidera Bundeslige. Sastav Flensburga poslije 14 odigranih mečeva ima isto toliko pobjeda i suvereno drži vrh bundesligaške tabele.

I golman naše rukometne reprezentacije, baš kao i njegov tim, u vrhu je prema broju odbrana u ovoj sezoni. Burić je do sada upisao 129 odbrana, po čemu je drugi najbolji golman u njemačkom elitnom rukometnom rangu. Više odbrana od Burića u dosadašnjem dijelu sezone ima  čuvar mreže trenutno sedamnaestoplasiranog tima Bietigheim-Metterzimmern Domenico Ebner (136).

Zanimljivo da su u dosadašnjem dijelu sezone i Burić i Ebner odbranili po šest sedmeraca, no golman rukometnih Zmajeva je taj koji ima bolji postotak odbranjenih udaraca (38%), dok je Ebner zaustavio 30% od ukupnog broja šuteva upućenih ka njegovom golu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.