open-navfaktor-logo
search
Selektor bh. dama
Goran Lojo nakon plasmana na Eurobasket: Najdraža pobjeda u karijeri
Goran Lojo, selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon današnjeg velikog uspjeha za Anadolu Agency (AA) je istakao da se osjeća fantastično zbog plasmana na Evropsko prvenstvo prvi put nakon 22 godine.
04.02.2021. u 16:41
get url
text

Bh. košarkašice su danas u ruskom Orenburgu ostvarile pobjedu protiv Švicarske rezultatom 67:62 i tako osigurale barem drugo mjesto u kvalifikacionoj grupi C i plasman na Eurobasket 2021.

- Nakon 22 godine biti na Evropskom prvenstvu je fantastičan osjećaj. Mogu reći da je ovo moja najdraža pobjeda do sada, iako igra nije bila lijepa. Djevojke su bile pod velikim pritiskom zbog čega su došle i greške u prvom poluvremenu.

Međutim, vjerovao sam da ćemo ostvariti pobjedu bez obzira na sve hendikepe koji su nas zadesili prije utakmice. Tu mislim na povrede važnih igračica. Ove djevojke su pokazale da u svakom sastavu igraju najbolje što mogu i ostavljaju srce na terenu - kazao je Lojo.

Pred bh. djevojkama je slavljenička noć, a onda ih 6. februara, također u "balonu" u Orenburgu, očekuje i posljednji duel u grupi C protiv Estonije.  

- Bit će jako teško pripremiti se za tu utakmicu. Ostvarili smo naš cilj. Rezultatski imperativ ne postoji, jer je Estonija posljednja u grupi i bodovi protiv nje se ne računaju u poretku najboljih drugoplasiranih selekcija. Međutim, to ne znači da nećemo dati sve od sebe da kvalifikacije završimo pobjedom - zaključio je Lojo.

Poredak grupe C: BiH 9 bodova, Rusija 7 (utakmica manje), Švicarska 7, Estonija 4 (-1).

Evropsko prvenstvo za košarkašice održat će se od 17. do 27. juna ove godine u Španiji i Francuskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.