open-navfaktor-logo
search
Objavljen poziv
Grad Goražde sufinansirat će proljetnu sjetvu registriranih proizvođača
Grad Goražde sufinansirat će proljetnu sjetvu registriranih samostalnih poljoprivrednih proizvođača - potvrdio je stručni savjetnik za poljoprivredu Fadil Salković.  
15.04.2020. u 16:08
get url
text

On je podsjetio da je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva raspisalo javni poziv općinama i gradovima Federacije BiH za prikupljanje prijava za poticanje proljetne sjetve u Federaciji Bosne i Hercegovine za 2020. godinu

- Grad Goražde će učestvovati i aplicirati na javni poziv Federalnog ministarstva na iznos od 100.000 KM uz učešće od 30 posto, odnosno 15 posto BPK a 15 posto Grad Goražde. Pozivamo sve poljoprivredne proizvođače s područja Grada Goražda koji su upisani u registar gazdinstava i koji su ažurirali podatke u tom registru, da mogu aplicirati na javni poziv - kazao je Salković.

Dodao je da se poljoprivredni proizvođači mogu prijaviti u nadležnu gradsku službu.

 - Zainteresirani poljoprivredni proizvođači to mogu učiniti putem telefona 038 221 002 lok. 256 da bi dali podatke o kulturi koju su zasijali, površini i parceli koju su zasijali i iznos novca koji su utrošili na sjemena. Moraju da sačuvaju fisklne račune o kupovini tog sjemena, a prijave se primaju  do 17. aprila u vremenu od 8 do 13 sati - pojasnio je Salković.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.