Britanski ministar zdravstva Matt Hancock u utorak je najavio kako će Velika Britanija uskoro predstaviti zakonske izmjene i uvesti karantenu u Leicesteru nakon što je u tom gradu prošle sedmoice zabilježeno 10 posto svih novozaraženih u zemlji.

Hancock je istaknuo da će se škole i trgovine, koje ne prodaju osnovne namirnice, morati zatvoriti te je pozvao ljude da ne putuju u taj grad ili iz njega, prenosi Fena.

Postoji zabrinutosti može li se igrati na stadionu King Power gdje bi Leicester City u subotu trebao ugostiti Crystal Palace.

Šef Premijer lige Richard Masters priznao je da nije siguran što će se učiniti, a Savjetodavni odbor za sigurnost (SAG) sastat će uskoro kako bi razgovarao o utakmici.

Postoje opcija da se dvoboj Lisica i Orlova odgodi ili da se igra na neutralnom terenu.

Menadžer Brendan Rodgers još uvijek se nada da će se igra igrati na domaćem terenu.

- Ništa se nije promijenilo u smislu kako smo dosad radili u ovoj situaciji - rekao je Rodgers.

Leicester City se nalazi na trećem mjestu engleskog prvenstva s 55 bodova, a stepenicu iza njega je Chelsea sa 54 boda. Za plasman u Ligu prvaka bore se i Wolverhampton (52), Manchester United (49), Tottenham (45)...

Prva dva mjesta su osigurana za prvaka Liverpool (86) i doprvaka Manchester City (63), s tim da je Manchester City izbačen na dvije godine iz Evrope zbog kršenja finansijskog fair-playa.