open-navfaktor-logo
search
Teren očajan
Grad Zenica i Čelik nisu ponudili novi ugovor, ALBA prestala održavati Bilino polje
NK Čelik u velikim je problemima, a da u zeničkom premijerligašu ne cvjetaju ruže dalo se naslutiti nakon što je nedavno turski investitor Aydin Olgun odlučio da se povuče.
30.04.2020. u 18:50
get url
text

Istovremeno, u javnosti su se pojavile i fotografije stadiona Bilino polje čiji teren je u očajnom stanju.

Stadion je u vlasništvu Grada Zenice, ali su se još ljetos iz NK Čelik hvalili kako oni upravljaju Bilinim poljem (potvrdili su to iz Čelika u vrijeme kada je FK Sarajevo na adresu Grada Zenice poslalo upit za odigravanje utakmice Evropske lige protiv BATE Borisova).

Ali, prema onome što se vidi, čini se da Bilino polje nije ničija briga.

Preduzeće ALBA je potvrdilo da od sredine mjeseca ne vrši održavanje terena Bilino polje.

- ALBA Zenica d.o.o. je vršila uslugu održavanja travnjaka na stadionu Bilino polje, i to od 2012. godine, kada je izvršeno kompletno renoviranje istog, u čemu smo aktivno učestvovali, sve do sredine aprila mjeseca 2020. godine. Razlog zbog kojeg su poslovi obustavljeni, jeste nepotpisivanje ugovora o održavanju za ovu godinu.

Pošto je svake godine ugovor za održavanje pomenutog terena zaključivan u proljeće, to smo i ove godine nastavili sa pružanjem usluga za period januar-mart, te djelimično april, nadajući se da će saradnja biti nastavljena. Nakon informacija koje smo dobili da će poslovi održavanja biti ustupljeni drugom preduzeću, ALBA Zenica obustavlja sve aktivnosti, ali ostavlja teren u relativno dobrom stanju, obzirom na period godine i na činjenicu da su zahtjevniji postupci tretiranja terena i konkretne pripreme za predstojeću sezonu tek trebali početi.

Pretpostavljajući da će doći do izražavanja interesa javnosti vezano za stanje terena nakon obustavljanja radova od strane ALBE Zenica, obavijestili smo investitora, Grad Zenicu, o stanju terena u momentu napuštanja terena od strane naših uposlenika i opreme, te napravili primopredaju 17. aprila 2020. godine - poručili su iz ALBA Zenica d.o.o.

U cijeloj priči ponovo će ispaštati fudbaleri, koje će, kada se vrate na teren, dočekati očajan travnjak.   

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.