open-navfaktor-logo
search
Podrška
Gradonačelnik Konye Altay: Nastavit ćemo da pomažemo BiH
Do sada smo više od 40 projekata realizovali u BiH, rekao je Altay
29.07.2019. u 10:53
get url
text

Delegacija Unije gradova i općina turskog svijeta (TDBB) na čelu s gradonačelnikom Konye Ugurom Ibrahimom Altayem i načelnikom turske općine Selcuklu Ahmetom Pekyatirmacijem u nedjelju je prisustvovala otvorenju Kulturno-edukativnog centra u Glamoču, kao i izložbi u Sarajevu.

Objekat u Glamoču izgrađen je uz pomoć Unije gradova i općina turskog svijeta (TDBB), na čijem je čelu Altay. Altay, predsjednik Unije gradova i općina turskog svijeta i gradonačelnik Konye, inače bivši načelnik turske općine Selcuklu koja je pomogla u gradnji Kulturno-edukativnog centra u Glamoču, je rekao kako je projekt u Glamoču veoma značajan.

-Mi kao Unija gradova i općina turskog svijeta smo aktivni u više od 25 zemalja iz kojih imamo članice koje su aktivne. BiH je jedna od zemalja sa kojom najaktivnije radimo. Do sada smo više od 40 projekata realizovali u BiH. Između ostalih koje smo ostvarili je i projekat u Glamoču. Mislim da će ovo biti vrlo lijep projekat za Glamoč i njegovo stanovništvo. Ovaj projekat je pokazatelj projekata koje radimo diljem BiH - poručio je jučer Altay.

Ustvrdio je kako se naravno pomoć Unije gradova i općina turskog svijeta neće završiti projektom u Glamoču.

-Mi imamo mnogo projekata koje planiramo da izgradimo u budućnosti iz raznih sfera, raznih oblasti kao što je recimo oblast sporta i kulture. Pored toga imamo saradnju sa školama ovdje gdje se kroz finansiranje promoviše turski jezik u bosanskim školama. Naravno, s ovim nećemo završiti. Mi ćemo nastaviti i dalje da budemo uz BiH. Mi smo svjesni da je Bosna i Hercegovina prošla kroz veliku dramu u svojoj historiji i mi ćemo kao Unija gradova i općina turskog svijeta vrlo aktivno raditi i radimo na promociji socijalnih vrijednosti i da pomognemo stanovnicima Bosne i Hercegovine u oporavku od ratnih stradanja. Pored toga imamo i u Sarajevu i diljem BiH mnoge projekte u toj sferi - dodao je Altay.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.