open-navfaktor-logo
search
Načelnik Srebrenice
Grujičić: Oni koji su učinili sve da Vučić izgubi glavu, sada kriminaliziraju mene i moje saradnike
Aktuelni načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić požalio se nakon posljednjih hapšenja članova SDP-a zbog umiješanosti u izborne prevare u njegovu korist zbog, kako je kazao, pritisaka na Centralnu izbornu komisiju (CIK) Bosne i Hercegovine.
02.12.2020. u 14:36
get url
text

- Ovdje je izgleda zabranjeno da Bošnjaci glasaju za Srbina. Tome ide u prilog i ova hapšenja u Srebrenici – izjavio je Grujičić za N1.

U prilog svojoj odbrani je kazao da se za sporne prijave znalo već nekoliko mjeseci, te se moglo ući u trag i da ljudi koji su prijavljeni za glasanje poštom iz Srbije, a žive u Srebrenici, izađu na izbore.

- Sve ono što se dešavalo tokom izbornog procesa, ukoliko je bilo nepravilnosti, onda na tim mjestima treba ponoviti izbore i brojanje. Imamo hajku na srpske političare i mene kao načelnika, a s druge strane se ništa ne dešava iako smo ukazivali na nepravilnosti – izjavio je Grujičić.

Tvrdi da se u Gračanici dogodila situacija da je na jednom glasačkom mjestu bilo popunjeno pola kutije prije početka glasanja. Za izborne prevare je optužio Bošnjake.

- Ne znam čemu se nadaju Bošnjaci, čak i ako se vrate ti ljudi, kako da dobiju izbore koje ne mogu dobiti? Većina Srba je na biračkom spisku i nemoguće je da se provodi politika nasilja osim u slučaju kada pobijedi Bošnjak, e onda je super – kazao je.

Ocijenio je da se Ćamil Duraković više bori za mandat Alije Tabakovića.

- Duraković se više bori za Alijin mandat, samo kako bi urušavali RS i Srebrenicu. Srebrenicu su doveli do prosjačkog štapa. Oni koji su učinili sve da gospodin Vučić izgubi glavu u Potočarima, sada kriminalizuju mene i moje saradnike, a može se knjiga napisati o tome šta je radila prethodna vlast – izjavio je Grujičić.

Grujičićev saradnik je, podsjetit ćemo, predsjednik Općinskog odbora SDP-a Srebrenica Bego Bektić, koji je uhapšen zbog sumnje u odgovornost za izborne prevare.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.