Istakao je da nije zadovoljan kako su se održali izbori, te kako se broje glasovi.

- To nigdje nema u svijetu, to je prahistorija. To se moralo promijeniti. Očito to mnogima nije u interesu, pa ni međunarodnoj zajednici. Zašto se ne uvedu skeneri, za dva sata bi se znalo ko je pobijedio. Mi još nagađamo je li pobijedio ovaj ili onaj. Spriječile bi se i manipulacije i krađe - govori Hadžibajrić za N1.

U globalu kad gledamo situaciju, tvrdi on, ništa se na političkoj sceni neće previše promijeniti, a pogotovo kad su viši nivoi vlasti u pitanju.

Sa aspekta Narodnog evropskog saveza (NES BiH) kaže da može biti zadovoljan.

- Ubijeđen sam da ćemo imati dva u Parlamentu BiH, možda čak i tri, što je odličan uspjeh. Imat ćemo također i određen broj parlamentaraca u Parlamentu FBiH, gdje ćemo poboljšati rezultat u odnosu na prethodne izbore. Što se tiče Kantona, onoliko koliko su ljudi radili tako će se i odraziti na kantonalne skupštine od USK do BPK. U KS nisam zadovoljan, mislim da je loše prošlo, da ne kažem katastrofa, sa aspekta NES-a. Mi nismo dobro prošli, jedan mandat ćemo imati, možda dva, u svakom slučaju to smo se nadali i priželjkivali - rekao je.

Subjektivno je, dodaje, da su sa listom za KS promašili, ali, ističe, s druge strane ovo su bili izbori ličnosti.

- Ja se nisam htio namjerno staviti ni na na jednu listu. Pružili smo priliku mlađim osobama. Očito to građani nisu prepoznali. Građani žele ličnosti i lidere, a to što nema infrastrukture na sceni, to je nebitno - dodao je.

U KS će biti najviše turbulencija, naglašava on, i ne vjeruje da će doći do promjena.

- Komšić je rekao da neće nikako ulaziti u vlast u KS. Kako će to funkcionisati? Stranka za BiH je ostvarila izuzetan uspjeh, 4 ili 5 ili 6 mandata su dobili, a rekli su da neće navodno sa NiP-om, a NiP neće sa SDA. Sva ova frtutma postizborna se svela oko Kantona Sarajeva, što bi narodnim jezikom rekli "igra oko hodžina jorgana", a ostalo je ostalo manje-više isto - rekao je Hadžibajrić.

Odgovorio je i na pitanje – misli li da će Benjamina Karić, Sebija Izetbegović i Semir Efendić ostati na trenutnim pozicijama ili se prihvatiti zastupničkih pozicija.

- Što se tiče Karić, mislim da ona neće pristati da bude zastupnica u Skupštini KS, ostat će gradonačelnica, za Izetbegović ne bih znao odrediti, a Efendić ukoliko bude dobio mogućnost da bude premijer KS, mislim da bi on napustio poziciju načelnika Općine Novi Grad - ističe Hadžibajrić.

Za premijera je, dodaje, najizvjesnije da bude Semir Efendić, s obzirom na to da bi on mogao da bude određena vaga u formiranju vlasti.

Ponovio je da se na višim nivoima vlasti ništa neće promijeniti.