open-navfaktor-logo
search
Kratak angažman
Hadžibegić od bivšeg kluba traži 100.000 eura: Ako ne dobijem novac...
Bivši selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić od MC Algera, alžirskog kluba u kojem je imao kratak angažman od augusta do septembra ove godine, potražuje novac nakon sporazumnog raskida saradnje.
01.11.2022. u 15:03
get url
text

Navodno se radi o iznosu od 100.000 eura.

- Trebate znati da od odlaska nisam dobio ni lipe. Iskreno, razočaran sam stavom uprave, Nadam se da će ispuniti svoja obećanja. Inače ću svoj novac vratiti na drugi način - rekao je Hadžibegić.

Na pitanje da li će, ako ne bude isplaćen, svoja prava tražiti preko FIFA-e, bh. stručnjak kazao je da ne može ništa govoriti dok ne dobije stav čelnika MC Algera.

- Kao što sam rekao, ako ne budem isplaćen, postoji drugi načini da dobijem novac.

On je dodao da i dalje prati MC Alger, da se u klubu želio zadržati i duže, ali do toga nije došlo iz razloga koji nisu sportski i da ne može otkriti o čemu se radi.

- To je sjajan klub, s divnim navijačima, ali problem je nestabilnost na svim nivoima. Nikad neću zaboraviti vrijeme provedeno u klubu iako nismo dobro krenuli u sezonu. Nismo dobili dovoljno vremena jer su ljudi zaboravili da je ova ekipa remontirana 90 posto. Od mog odlaska, šta se promijenilo? Alger je i dalje na sredini tabele - konstatovao je Hadžibegić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.