open-navfaktor-logo
search
Golman Vukova
Hadžić: Olimpik na Koševu bez imperativa
Fudbaleri Olimpika sutra će u sklopu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovati ekipi Sarajeva.
21.11.2020. u 12:28
get url
text

Pred timom sa Otoke je izuzetno zahtjevan susret, u kojem se očekuje da prvenstveno odbrambeni dio tima bude na visini zadatka.

Adnan Hadžić, golman Olimpika, jedan je od onih na kojim je najveća odgovornost u ovom duelu. Čuvar mreže Vukova smatra da je njegov tim mogao i morao bolje u dosadašnjem dijelu prvenstva.

- Svakako da je moralo bolje, prvenstveno bodovno. Puno smo utakmica odigrali ravnopravno sa našim protivnicima, ali je uvijek nedostajalo malo sreće ili koncentracije da prođemo bodovno puno bolje. Na nama je da se skupimo i da probamo do kraja jeseni skupiti što veći broj bodova, a onda tokom pauze dodatno se pojačati i pokušati ostvariti osnovni cilj za ovu sezonu, a to je opstanak u društvu najboljih - rekao je Hadžić u uvodu razgovora.

Sutra je pred Vukovima duel na Koševu, a Hadžić kaže da njegov tim ide na megdan gradskom rivalu kako bi se prikazao u što boljem svjetlu.

- Sarajevo je lider na tabeli i njihovi rezultati govore dovoljno o njima. Baz poraza su ove sezone, imaju najefikasniji napad i kada se sve sabere nakonstantnija su ekipa u ligi. Mi u susret na Koševu ulazimo bez nekog imperativa i sigurno da ćemo pokušati odigrati dobru utakmicu, postaviti se čvrsto na terenu i vidjeti šta će nam to donijeti u konačnici - rekao je Hadžić u najavi duela protiv FK Sarajevo.

Susret na Koševu igra se sutra (nedjelja) sa početkom u 15 sati, uz direktan prijenos na platformi MojaTV.

Ekipu će sa klupe, nakon odlaska Esada Selimovića, predvoditi Dževad Šarić, koju će tu funkciju obavljati do imenovanja novog šefa stručnog štaba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.