open-navfaktor-logo
search
Novopečeni Zmaj
Hadžikadunić: Nije bilo teško postati dio ekipe, Džeko se brinuo za nas
Novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dennis Hadžikadunić, koji je za Zmajeve debitovao u duelu Lige nacija protiv Nizozemske, govorio je za švedski Expressen.
22.10.2020. u 09:16
get url
text

Hadžikadunić je odigrao cijeli meč u remiju protiv Poljske (0:0), a zatim je priliku dobio i protiv Poljske nakon što je isključen Anel Ahmedhodžić.

- Uvijek sam sanjao da igram za Bosnu i Hercegovinu. Bilo je puno emocija, zaplakao sam kada smo izašli na teren prije himne - kazao je Dennis za Expressen, te se osvrnuo na meč u kojem je debitovao:

- Nizozemska ima odlične igrače, ali sam se trudio dobiti što više duela. Bio sam fokusiran na svoju igru, dobro smo stajali na terenu, čak smo i mogli pobijediti. Kada sam bio mali nisam ni sanjao da ću igrati sa Džekom, Pjanićem, Kolašincem. To mi je sada nešto nestvarno, veliko.

Stoper ruskog Rostova kazao je kako je oduševljen prijemom od starijih reprezentativnih kolega.

- Vrlo dobro sam primljen u reprezentaciju BiH. Osjećao sam se, a isto tako misli i Anel, kao da smo već dugo tu, a ne da smo debitanti. Nije bilo teško postati dio ove ekipe jer se Edin Džeko vrlo dobro brinuo za nas. On je stvarno klasa, pravi kapiten i džentlmen. Često je razgovarao sa nama sa punim interesovanjem. I svi drugi momci su odlični, pa smo se brzo adaptirali i bilo je jako lijepo - objasnio je Dennis.

Važnu ulogu u "krađi" Hadžikadunića i Ahmedhodžića od Šveđan, za koje su igrali u omladinskim selekcijama, imao je Zvjezdan Misimović.

- Misimović je vrlo dobra osoba, razgovarao je sa nama o našim planovima. Ispunio je i obećanje da nas odvede na ručak – na bosanske ćevape - ispričao je Hadžikadunić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.