open-navfaktor-logo
search
Vušković ide u PSG
Hajduk prodaje dječaka od 16 godina za 21 milion KM!?
Juniori Hajduka igrali su finale Omladinske lige evropskih prvaka u kojem su poraženi od AZ Alkmaara sa 0:5.
09.05.2023. u 17:02
get url
text

No, uprkos činjenici da nisu osvojili laskavu titulu Splićani bi itekako mogli naplatiti sjajne nastupe na međunarodnoj sceni.

Kako piše Index klub sa Poljuda pred realizacijom je transfera Luke Vuškovića u PSG. Isti izvor navodi da je PSG poslao Hajduku ponudu od oko 21 milion KM (10,5 miliona eura), koja je prihvaćena, te advokatski timovi već rade na papirologiji kako bi transfer mogao biti realizovan u ljetnom prijelaznom roku. Hajduku bi trebali pripasti i postotak od sljedeće prodaje, oko 20 posto, te određeni bonusi.

Za talentovanog Hajdukova stopera zainteresirani su bili još neki klubovi, ali su Francuzi prvi koji su službeno kontaktirali Hajduk. Na transferu 16-godišnjaka u PSG direktno radi Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić, koji je ponudu PSG-a prihvatio. Posao bi uskoro trebao biti realizovan.

Vušković je do sada odigrao osam utakmica za prvu ekipu Hajduka i zabio je jedan gol, a bio je i dio mlade ekipe koja je stigla do finala Lige prvaka.

Najveći Hajdukov transfer do sada je onaj Nikole Vlašića, kojeg je Everton u ljeto 2017. kupio za 10,8 miliona eura. No, Vlašić nije realizovao nijedan bonus, dok bi Vušković to možda mogao ostvariti. PSG bi ga platio oko 10,5 miliona eura i realizira li samo jedan bonus, postao bi najskuplji Hajdukov igrač u historiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.