open-navfaktor-logo
search
Veznjak Kasimpase
Hajradinović za Faktor: Ako budemo pravi, realno je da se sa Ukrajincima borimo za drugo mjesto
U žrijebu koji je u ponedjeljak održan u Zürichu fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je imena svojih rivala u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.
08.12.2020. u 11:24
get url
text

Kuglice su odlučile da će Zmajevi igrati u grupi D, jednom od pet grupa sa po pet timova. Selekcija naše zemlje, koja je trenutno bez selektora, igrat će u konkurenciji aktuelnih svjetskih prvaka Francuske, a u grupi su još reprezentacije Ukrajine, Finske i Kazahstana.

Za grupu u kojoj se nalaze aktuelni svjetski prvaci nemoguće je reći da je lagana, a tog mišljenja je i fudbalski reprezentativac naše zemlje Haris Hajradinović.

- I neko ko slabije prati fudbal, zna kakva je Francuska ekipa i jasno je da su svjetski prvaci prvi favorit naše grupe. Ipak, mislim da smo dobro prošli - rekao je Hajradinović za Faktor.

Za razliku od posljednjih kvalifikacija za EURO kada su Zmajevi igrali sa Finskom, naša selekcija se do sada u svojoj historiji nije sastajala s Ukrajinom, a obje reprezentacije izborile su plasman na Evropsko prvenstvo.

- Mislim da je realno da se sa Ukrajincima borimo za drugo mjesto, ali ako budemo pravi - konstatovao je Hajradinović, uz opasku da nikoga ne treba potcjenjivati.

Iako se pojavio na posljednjem okupljanju Zmajeva u 2020. godini, veznjak Kasimpase zbog zaraze koronavirusom otpao je iz konkurencije za susrete protiv Irana, Nizozemske i Italije.

Desetka istanbulskog tima uspješno se oporavila, a u pobjedi nad Genclerbirligijem i porazu protiv Bešiktaša odigrao je svih 180 minuta.

- Hvala Bogu, oporavio sam se od koronavirusa, odigrao sam dvije utakmice. Ekipi ne ide loše. Zauzimamo sredinu tabele - kaže Hajradinović.

Hajradinović je ove sezone dobio ozbiljno pojačanje, a u redove istanbulskog tima stigao je još jedan bh. reprezentativac Armin Hodžić.

Poznanstvo cimera iz reprezentacije datira još iz vremena kada su nastupali za omladinske selekcije Željezničara.

- Ara (Armin Hodžić, op. a.) je sada tu. Dobro se uklopio u tim, a donio nam i dodatni napadački kvalitet. Naše poznanstvo i prijateljstvo traje još iz omladinskih dana s Grbavice. Dao je i on neke važne golove, što je bitno i za njega, ali i za tim - rekao je na kraju Hajradinović, koji je u deset prvenstvenih nastupa upisao dvije asistencije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.