open-navfaktor-logo
search
Marokanska sapunica
Hakim Ziyech odbija sastanak i zagorčava život Vahi Halilhodžiću
Sapunica oko pomirenja prekriženih marokanskih zvijezda i Vahida Halilhodžića, bh. stručnjaka na klupi ove reprezentacije i dalje traje.
19.05.2022. u 12:58
get url
text

Prema pisanju medija iz Maroka najveća fudbalska zvijezada ove zemlje Hakim Ziyech navodno je odbio sastanak sa Vahom i decidno je poručio kako ne želi igrati za nacionalni tim dok je Vaha selektor.

- Nakon prisilnog pomirenja s Noussairom Mazraouijem, očekivalo se da će Vahid Halilhodžić u Londonu riješiti spor s Hakimom Ziyechom. Samo, ovaj drugi je odbio sastanak.

VEZANI TEKST - Vaha "popustio": Jednu zvijezdu vraća u reprezentaciju, sljedeća stanica London?

Prema glasinama koje kruže, 29-godišnji marokanski krilni napadač ne želi da se sastane s Halilhodžićem i odbija se vratiti u reprezentaciju dok je Bosanac selektor - piše Lions de l'Atlas.

Isti izvor također izvještava da rođaci Ziyecha trenutno pokušavaju uvjeriti da prihvati sastanak s nacionalnim selektorom.

Navodno, Ziyech je Vahine kritike doživio kao uvredu na pokojnog oca, preko čega Ziyech ne želi preći.

Lions de l'Atlas piše da će Halilhodžić uskoro objaviti spisak igrača za utakmice u junu. Hakim Ziyech će vjerojatno propustiti poziv, za razliku od Amina Harita, Adela Taarabta i Noussaira Mazraouija, koji bi trebali potpisati povratak u reprezentaciju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.