open-navfaktor-logo
search
Vogošća
Halid Bešlić na otvaranju javne rasvjete u Semizovcu
Vrijednost ugovora za ovaj projekat, sa uračunatim PDV-om, iznosi 107.234,15 KM
05.11.2019. u 09:39
get url
text

Legendarni bh. pjevač Halid Bešlić, koji je i vlasnik "Bešlića pumpe", prisustvovao je sinoć svečanom puštanju u funkciju javne rasvjete u Semizovcu. Događaju su prisustvovali i zvaničnici Općine Vogošća, resorni kantonalni ministar Srđan Mandić, te predstavnici izvođača radova.

Radi se o trećoj fazi projekta javne rasvjete uz magistralni put M-18, na potezu od Vogošćanske petlje do Bešlića pumpe na području općijne Vogošća. Vrijednost ugovora za ovaj projekat, sa uračunatim PDV-om, iznosi 107.234,15 KM. Dužina trase za izgradnju ove faze iznosi oko 1.200 metara, te je postavljeno 26 atestiranih okruglih metalnih stubova rasvjete, visine po devet metara i na njima 44 svjetiljke za javno osvjetljenje sa DALI predspojem i LED izvorom svjetlosti.

Projekat se finansirao novcem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općine Vogošća. Nadzor je vršio Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a izvođač radova bila je firma SES d.o.o. Sarajevo.

Istaknuto je da je projekat važan sa siguronosnog aspekta zbog brojnih pješaka, među kojima je dosta i djece, koji se kreću uz magistralni put. Također, naglašeno je da se postavljanjem ovako kvalitetne rasvjete na simboličan način svima koji iz pravca Tuzle dolaze u Sarajevo već od Semizovca šalje poruka da su stigli u glavni grad jedne države. Općinski načelnik Edin Smajić najavio je i da će vrlo brzo biti nastavljeni radovi na ovom projektu kako bi se osvijetlio i potez od Vogošćanske petlje do Poturovića i tako osvijetlila cijela trasa puta od Semizovca do Vogošće, saopćila je Općina Vogošća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.