open-navfaktor-logo
search
Bivši saigrači
Hasan Salihamidžić dobija novog "šefa"?
U Njemačkoj su sve glasnije priče da se Hoeness neće kanditovati za novi mandat na predsjedničkoj funkciji na izborima koji su zakazani za 2019. godinu
12.11.2018. u 11:04
get url
text

Proteklog vikenda fudbaleri Bayerna poraženi su u velikom derbiju na gostovanju kod Borussije Dortmund. Milioneri su slavili s 3:2 i tako velikom rivalu pobjegli na sedam bodova prednosti.

Zanimljivo da su prije utakmice i Niko Kovač, ali i predsjednik njemačkog prvaka Uli Hoeness ulogu favorita prepustili BVB-u, koju je ekipa Luciena Favrea na kraju i opravdala.

U Njemačkoj su sve glasnije priče da se Hoeness neće kanditovati za novi mandat na predsjedničkoj funkciji na izborima koji su zakazani za 2019. godinu.

Ipak, govori se čak i o mogućem povlačenju Hoenessa sa ove funkcije.

- Kada bih znao da taj i taj može raditi ovaj posao, povukao bih se već sljedeće godine - rekao je Hoeness.

Za sada Hoeness ne zna ko bi ga to mogao naslijediti, ali ima već neke odrednice.

- Morao bi to biti neko ko ima posebno izraženu tu ljudsku stranu, i neko ko je iz fudbala. Mora to biti velika legenda, a to će biti teško - naglasio je predsjednik Bayerna.

Ime koje njemački mediji sve više vide na mjestu prvog čovjeka Bayerna jeste Oliver Kahn, nekadašnji golman i kapiten njemačkog velikana.

- Ne znam da li sam velika legenda - odgovorio je Kahn Hoenessu u programu ZDF-a, te dodao:

- Sve u svoje vrijeme.

Bild piše kako je najvjerovatniji scenarij da će Hoenessa naslijediti Karl-Heinz Rummenige, a kako bi na Rummenigeovo mjesto mogao "uskočiti" legendarni golman Bayerna i njemačke reprezentacije.

Desi li se ovaj scenarij, i u slučaju da Hasan Salihadmižić ostane na poziciji direktora, bivši Zmaj bi dobio novog "šefa", čovjeka s kojim je dijelio svlačionicu u Bayernu dugi niz godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.