U specifičnim uvjetima zbog pandemije koronavirusa košarkaški Zmajevi pružili su izvrsnu partiju, a na kraju su se radovali zajedno sa selektorom Vedranom Bosnićem i članovima "staffa". Dio "staffa" i medicinskog tima naše selekcije već sedam godina je doktor Hasan Tanović, čovjek koji će u naredne četiri godine obavljati ulogu načelnika Općine Novo Sarajevo.

Dan nakon visoke pobjede nad Bugarima pitali smo doktora naše košarkaške selekcije, koji tu ulogu obavlja još od Eurobasketa 2013. godine, da li će i dalje biti dijelom medicinskog tima koji brine o našim najboljim košarkašima.

- Moja želja je da se ova saradnja i nastavi, ipak dosta toga zavisit će i od toga koliko će mi to buduće obaveze dozvoljavati - kazao je Tanović za Faktor, dodajući da će tako, naravno, biti ukoliko KSBiH ne bude imao ništa protiv.

Koronavirus destkovao je naš "staff", a čak pet od deset članova bilo je pozitivno na koronavirus.

- Svi su dobro hvala Bogu, uglavnom je riječ o blažoj kliničkoj slici - objasnio je Tanović, te se posebno osvrnuo na dvojicu saradnika iz medicinskog tima:

"Moram zaista pohvaliti dvojicu naših fizioterapeuta, Elvira Bijedića i Amera Salihagića, koji su prije svega odlični ljudi, ali i jednako dobri fizioterapeuti".

Tokom ranijih okupljanja naše selekcije Tanović nije non-stop boravio sa našim najboljim košarkašima. Zbog  profesionalnog angažmana u bolnici posjećivao ih je povremeno i po potrebi, te bio uz tim tokom utakmica. Ipak, sada je sve vrijeme uz ekipu, jer to predviđaju i pravila u "balonu", a o izabranicima Vedrana Bosnića ima samo riječi hvale.

- Ovo mi je prvi put da sam stalno s reprezentacijom. Momci su odigrali odlično protiv Bugarske, na parketu se vidjelo to zajedništvo - rekao je doktor našeg nacionalnog tima koji se nada da visoka pobjeda nije emotivno iscrpila naše igrače, te da će biti maksimalno spremni za sutrašnji duel protiv Latvije.