open-navfaktor-logo
search
Italijani najavljuju
Hoće li se Paulo Fonseca "posuti pepelom": Sutra ključni dan za Edina Džeku
Sa Edinom Džekom ili bez njega? Nije "hamletovsko", ali je pitanje na koje odgovor traže svi navijači Rome, pa i Paulo Fonseca, trener Vučice, pred nedjeljni duel protiv Udinesea.
10.02.2021. u 09:52
get url
text

Kako piše Corriere dello Sport portugalski stručnjak dilemu bi trebao riješiti sutra, a ključno će biti Džekino fizičko stanje, ostavljajući po strani sve ono što se dogodilo posljednjih sedmica (verbalni sukob zbog kojeg je Dijamant ostao bez kapitenske trake i ispao iz prve ekipe).

- Bosanac na treningu pokušava pokazati da je spreman. Džeko je jučer dobro odradio trening, djelovao je vrlo motivisano. Centralni napadač želi se vratiti u startnu postavu, kako bi pomogao saigračima da izbore plasman u Ligu prvaka.

Da biste pobijedili Udinese trebaju vam golovi, koje Roma nije postigla protiv Juventusa. Bosanac garantuje veću opasnost (od Mayorala) i više rješenja u napadu - piše CDS.

Treba naglasiti da je portugalski trener nakon meča protiv Juventusa kazao kako je njegova odluka da Džeko ostane na klupi, iako je spreman. Hoće li se Fonseca "posuti pepelom" ili će biti tvrdoglav i zbog toga rizikovati Ligu prvaka, a samim time i posao u Romi, saznat ćemo u nedjelju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.