open-navfaktor-logo
search
"Srce lava"
Holandski reprezentativac otkrio: Prodavao sam drogu na ulici
U autobiografiji "Srce lava", Depay je objavio kako je prodavao travu na ulici i odlazio na zabave na kojima se konzumirala teška droga
28.05.2019. u 17:10
get url
text

Holandski fudbalski reprezentativac i član Lyona Memphis Depay (25) u emisiji "Pauw" otkrio je da se ne slaže s mnogim stvarima koje se radio u prošlosti, a još se manje ponosi s njima.

U autobiografiji "Srce lava", Depay je objavio kako je prodavao travu na ulici i odlazio na zabave na kojima se konzumirala teška droga.

- Mladi koji se nađu u mojoj poziciji, bez osoba koje bi ih vodile, možda na mom primjeru vide da neće uspjeti ostvariti svoje snove ako nastave griješiti. Ja sam oduvijek htio postati profesionalni fudbaler, ali dugo sam činio pogrešne stvari - rekao je Depay.

Holanđanin se nada kako će u budućnosti biti primjer drugima.

- Nadam se da ću biti primjer drugima. Neke vas pogrešne odluke iz života proganjaju. Živio sam na rubu i imao sreće da se izvučem. Za neke može završiti kobno. Bio sam na ulici noćima i radio stvari koje dječaci te dobi ne bi smjeli - priznao je Depay, te dodao:

- Spasio me moj talent, zasigurno. Jer na terenu sam uvijek davao ono što se od mene očekivalo.

Fudbaler Lyona je ispričao i u kakvim odnosima je s ocem Dennisom koji je porodicu napustio porodicu kad su Memphisu bile četiri godine. Priznao je da godinama nije ni pokušavao stupiti u kontakt s njim, no neke stvari su se s vremeno promijenile...

- Sad mi je 25 godina i razmišljam: "Pa to mi je otac i kako možeš očekivati od Boga da ti nešto oprosti kad sam ne možeš oprostiti čovjeku". Otišao sam kod njega, razgovarali smo i oprostio sam mu. Naravno, nismo odmah u najboljim odnosima, ali povremeno se čujemo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.