open-navfaktor-logo
search
Prozvali medije
Horde zla o incidentu na Ilidži: Pravite "od muhe slona" i budite duhove prošlosti
Udruženje navijača FK Sarajevo - "Horde zla", najvatreniji navijači koševskog premijerligaša, oglasili su se saopćenjem za javnost nakon incidenta na Ilidži, gdje je došlo do sukoba fanova Bordo tima i gostiju iz Beograda.
19.01.2023. u 14:07
get url
text

Incident se dogodio proteklog vikenda na međunarodnom turniru "Šampion Junior Kup".

- UNFKS osuđuje medijski linč i lažno izvještavanje s ciljem kreiranja nacionalno motivisanog napada sa drugom navijačkom grupom.

Bespotrebno medijsko preuveličavanje incidenta koji je za epilog imao lakše tjelesne povrede jedne osobe dovelo je do toga da sedam mladih osoba provede trideset dana u pritvorskoj jedinici radi nečega što bi u "redovnim" okolnostima u najgorem slučaju bili zadržani 24 sata.

VEZANI TEKST - Direktor tunira na Ilidži prozvao Čolpu i FSKS: Tražim i otkrit ću nalogodavca

Neka je na obraz domaćim medijskim kućama koje su svojim bombastičnim naslovima zatrovanim nacionalizmom predstavile se ništa drugačijim od onih iz i pod utjecajem vlasti zemlje s kojom dijelimo istočnu granicu.

Podsjećamo predstavnike sedme sile da su mediji s kojim ih poredimo isti oni mediji koji su ne tako davno svojim naslovima navodili narode na sukobe i mržnju.

Napravivši "od muhe slona", upravo ste vi ti koji na taj način budite duhove prošlosti, a ne skupina mladića koja je pokušala da osvoji trofej u vidu transparenta navijačke grupe.

Dokaz da je vaše potenciranje segmenta nacionalizma u incidentu koji se desio bilo bespotrebno je i sam prijedlog optužnice u kojem nigdje nije navedeno da isti ima veze sa nacionalizmom.

Neka je čast rijetkim koji su ostali dosljedni i objektivni i nisu ukaljali čast svoje profesije - piše u saopćenju UNFKS "Horde zla".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.