Na samom izlasku iz Mladenovca na neosvijetljenoj i nenaseljenoj dionici puta presretnut je kombi.

- Prepriječili su nam put, zagradili sa svih strana, polupali stakla, ubacili baklje i blokirali vrata da ne možemo da izađemo - ispričao je Igor Grujić, vozač kombija za Nova.rs.

On je sa derbija vraćao osmero mladih iz jednog kragujevačkog sela.

Tvrdi da kombi nije imao navijačka obilježja, kao ni djeca u njemu i sumnja da su upali u zamku, koja je možda bila namijenjena nekom drugom.

- To je bila borba za život, gledali smo samo kako da sačuvamo živu glavu i izađemo iz kombija koji gori - dodaje Grujić koji je zaradio i opekotine na glavi.

- Sekunde su bile u pitanju da ne izgorimo svi, jedva smo uspjeli da izvučemo djecu koja su sjedila pozadi - opisuje on strahote.

Svih devet putnika iz kombiju, među kojima je bila i jedna djevojka, zadobilo je opekotine po rukama i glavi, kao i posjekotine po tijelu. Njima je na mjestu napada mladenovačka Hitna pomoć inicijalno zbrinula povrede, a na dalje medicinsko praćenje upućeni su kragujevački Urgentni centar.

Njihove povrede evidentirane su kao lakše tjelesne povrede, a vozač Igor Grujić ispričao je da su do odlaska u Kragujevac morali da čekaju da stignu roditelji djece, koji su ih kasnije prevezli do Urgentnog centra.

Vatrogasci su ugasili požar na kombiju, od kojeg, kaže Igor nije ostalo ništa, "samo garež i olupina". Navodi i da je policija uzela izjave od njega i djece i da su im posijle toga policijski službenici rekli "slobodni ste, možete da idete".