open-navfaktor-logo
search
Promjena vremena
Hrvatska: Nevrijeme u Istri rušilo stabla, u Dugoj Resi odnijelo krov vijećnice
Danima najavljivana promjena vremena stigla je u ponedjeljak poslijepodne u Hrvatsku.
03.08.2020. u 19:43
get url
text

Olujno nevrijeme praćeno obilnom kišom, grmljavinom, a ponegdje i gradom prvo je pogodilo Istru.

Istramet na svojoj Facebook stranici javlja da na sjeverozapadu i zapadu poluotoka zabilježen i žestok nalet vjetra uslijed čega je srušeno nekoliko stabala i saobraćajnih znakova.

Veliku štetu uzrokovalo je olujno nevrijeme u Umagu. Ako je suditi po snimkama koje dolaze iz tog grada, brojna su stabla porušena, oštećeni su automobili, uništena je gradska tržnica, a prema tvrdnjama čitatelja Istrameta ondje je vjerovatno prošla pijavica.

U umaškom zaleđu, u mjestu Petrovija, čitatelj Istrameta imao je bliski susret s munjom.

- Nije bilo ugodno - poručuje Ivan Tarandek.

Radio Mrežnica javlja da je na karlovačkom području grad veličine jabuke padao praćen snažnim, orkanskim vjetrom. Koliko je vjetar bio snažan dovoljno govori podatak da je odnio krov dugoreške gradske vijećnice tačno na parking Radio Mrežnice. Srećom, u tom trenutku nikog nije bilo na parkingu.

Sa svih strana dugoreškog i karlovačkog kraja stižu vijesti o gradu, oštećenim automobilima, potučenim vrtovima...

U narednim satima oluje se očekuju na sjeverozapadu zemlje.

Za sutra je najavljeno promjenjivo i nestabilno vrijeme te niže temperature. DHMZ najavljuje povremene pljuskove s grmljavinom, lokalno izraženi te ponegdje praćeni gradom i prolazno pojačanim vjetrom. Vjetar većinom slab, u gorju umjeren južni, a popodne će u ostalim područjima zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar, prolazno s jakim udarima.

Na Jadranu će umjereno i jako jugo slabjeti, a krajem dana će na sjeveru jačati bura. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 25. Najviša dnevna od 22 do 28, na istoku i u Dalmaciji i do 30 °C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.