open-navfaktor-logo
search
Oduševio Kuvajćane
Humani gest: Rusmir Cviko spasio život mladom fudbaleru
Rusmir Cviko, bivši trener naše A reprezentacije, još jednom je oduševio u Kuvajtu.
13.03.2023. u 21:02
get url
text

Nakon što je preporodio Al Arabi, koji je doveo u vrh tabele, u borbu za šampionsku titulu i s kojim je već osvojio Crown Prince kup, naš strateg oduševio je javnost u ovoj zemlji humanim gestom na utakmici U-21 lige Kuvajta.

U susretu omladinskih ekipa Al Arabi - Al Tadahmon dogodila se nemila scena. Tokom utakmice jednom od igrača gostujućeg tima je pozlilo, dobio je napad i počeo se gušiti.

Cviko je bio prisutan na stadionu i odmah je pritrčao do igrača Al Tadahmona i izvadio mu jezik, kako bi spriječio gušenje. Nakon što mu je ukazana prva pomoć, mladi igrač je nosilima iznesen sa stadiona.

Kako pišu tamošnji mediji, u stabilnom je stanju, a njegovi roditelji i gostujući tim zahvaili su našem treneru na humanom potezu.

Ovo nije prvi put da Cviko brzom interenvencijom spašava život nekom fudbaleru. U vrijeme kada je radio u Kini kao trener Hakke njegov igrač John Mary progutao je jezik kada ga je lopta napucala u grlo. I tada je Cviko ekspresno reagovao, te spasio kamerunskog napadača.

Bh. trener je u Al-Arabi stigao krajem devetog mjeseca prošle godine, a u ovaj klub je doveo još dvojicu naših trenera - Edina Prljaču i Elvisa Karića.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.