FK Željezničar

Humanitarni dan na Grbavici: Jedan navijač, jedna igračka

Objavljeno: 14.10.2019. u 16:08

Akcija "Jedan navijač, jedna igračka" podrazumijeva doniranje igračaka koje će obradovati djecu Zavoda Mjedenica i Doma Bjelave

Još jedna Željina akcija za pohvalu

FOTO: FK Željezničar

FK Željezničar u subotu dočekuje ekipu Mladosti, a klub s Grbavice pokrenuo je humanitarnu akciju "Jedan navijač, jedna igračka".

Na ulazima bit će postavljene kutije u koje će posjetioci moći ubaciti nove ili korištene igračke, a potom će one biti proslijeđene Zavodu Mjedenica i Domu Bjelave, prenosi Anadolu Agency (AA).

FK Željezničar pozvao je sve navijače i simpatizere da se odazovu akciji i još jednom pokažu svoju brojnost i humanost.

- Akcija "Jedan navijač, jedna igračka" podrazumijeva doniranje igračaka koje će obradovati djecu Zavoda Mjedenica i Doma Bjelave. Kutije u koje možete ubaciti igračke bit će postavljane na svim otvorenim ulazima na stadion - saopćeno je iz FK Željezničar.

Također, FK Željezničar će putem najavnih plakata i LED banera, te putem svojih društvenih kanala navijačima uputiti apel da pozivom na humanitarni broj 17010 doniraju 2 KM za rad Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" i rad Roditeljske kuće.

Utakmica između Željezničara i Mladosti igra se u subotu s počekom od 18 sati na stadionu Grbavica. Cijene ulaznica su uobičajene, a ulaz za djecu do 15 godina je besplatan. Klub će u narednim danima pozvati nekoliko škola fudbala na subotnji susret.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije