open-navfaktor-logo
search
Općina Centar Sarajevo
I Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" donirana sredstva za nabavku respiratora
U skladu sa zaključkom sa vanredne sjednice Općinskog štaba civilne u budžetu Općine Centar osigurana su sredstva u iznosu od 60.000 maraka za nabavku respiratora za potrebe Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".
24.03.2020. u 10:56
get url
text

Protokol o izdvajanju sredstava za ovu namjenu u ime Općine Centar potpisao je načelnik Nedžad Ajnadžić, a u ime Opće bolnice direktor Zlatko Kravić, saopćeno je iz općinske Press službe.

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u punom kapacitetu posvećena borbi protiv koronavirusa i da poduzima sve mjere i aktivnosti na sprječavanju širenja ove zarazne bolesti.

- Prošle sedmice smo sredstva za nabavku respiratora donirali Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Također, pokrenuli smo proceduru nabavke zaštitne medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova, te medicinskog vozila za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. U punom kapacitetu kao društveno odgovorna lokalna zajednica stojimo na raspolaganju. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice - istakao je Ajnadžić.

Načelnik Ajnadžić i direktor Kravić su iskoristili priliku i još jednom uputili apel svim građanima da ostanu kući i da izbjegavaju sva nepotrebna kretanja, a posebno zadržavanja i okupljanja na javnim mjestima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.