open-navfaktor-logo
search
Tri vezana poraza
Iako Bašakšehir igra loše, Okan Buruk zna koliko je Edin Višća važan za prvake Turske
Aktuelni prvak turske, istanbulski Bašakšehir, poslije tri kola Super lige zakovan je za dno tabele.
26.09.2020. u 13:12
get url
text

Klub našeg Edina Višće u petak je doživio treći ovosezonski poraz, a da stvar bude još gora popularne Sove još čekaju na prvi pogodak u sezoni u kojoj brane titulu prvaka i u kojoj će po prvi put u klupskoj historiji nastupiti u grupnoj fazi Lige prvaka.

VEZANI TEKST - Prvak Turske zakucan za dno tabele: Zukanović slavio protiv Višće

Nakon poraza od novajlije Karagumruka rezultatom 2:0 trener Bašakšehira Okan Buruk dotakao se najboljeg strijelca i asistenta u historiji kluba, bh. reprezentativca Edina Višće.

- Edin Višća je simbol ovog kluba i jedan je od naših najvrijednijih fudbalera. Višćina želja je da nastavi igrati ovdje još dugo godina. Mi mu želimo to omogućiti, veoma je sretan ovdje i želi nastaviti praviti dobre stvari za klub - katao je Buruk nakon susreta, dodavši:

- Čast mu je što igra za ovaj klub, odigrat će nekada lošu utakmicu, to nije sporno, ali on je izuzetno bitan za Bašakšehir. Jedan je od naših kapitena, sinoć nije bio dovoljno dobar. Osjetio se i umor tako da sam ga zamijenio zbog toga. Višća je zadužio ovaj klub i to će nastaviti raditi i dalje.

Prvu pobjedu u novoj sezoni Bašakšehir će tražiti u susretu protiv Goztepea kojeg će 3. oktobra ugostiti na svom stadionu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.