open-navfaktor-logo
search
Zbog pandemije
Iako su osvojili Ligu prvaka: Chelsea ove godine izgubio 182 miliona eura
Aktuelni evropski prvak Chelsea zabilježio je gubitak od 182 miliona eura u protekloj finansijskoj godini koja je završila 30. juna, objavili su na svojoj stranici.
30.12.2021. u 18:29
get url
text

Chelsea je objavio kako je gubitak uzrokovan smanjenjem profita od prodaje igrača, ali i zbog nedostatka prihoda na dan utakmica, nakon što je navijačima bio zabranjen dolazak na stadion zbog pandemije koronavirusa.

- Pandemija COVID-19 imala je ozbiljan uticaj na sposobnost kluba da ostvari prihode. Da nije bilo pandemije komercijalni prihod, prihodi od prijenosa utakmica i prihodi na dan utakmice, ove godine bi vjerojatno po prvi put srušili razinu prometa od 500 miliona funti (596 miliona eura) - objavili su sa Stamford Bridgea.

- Pandemija je drugu godinu zaredom imala ozbiljan uticaj na prihode kluba. Značajan prihod je izgubljen zbog većine utakmica koje su se igrale iza zatvorenih vrata, no uspjehom u Ligi prvaka uspjeli smo nadoknaditi veliki uticaj pandemije na naše prihode. Da nije bilo pandemije, uvjereni smo da bismo ove godine ostvarili rekordan promet - kazao je predsjednik Bruce Buck.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.